Provázání s Microsoft 365

V aplikaci je možné uživatelsky provázat účet ve Škole OnLine a v Microsoft 365. Toto provázání probíhá prostřednictvím Správa aplikace – Správa Microsoft 365 – Prování účtů s Microsoft 365. Přístup k tomuto formuláři má pouze uživatel s administrátorským oprávněním.

Předpokladem pro uživatelské provázání účtů s Microsoft 365 je nastavení domény Microsoft 365. V případě, že ji škola nemá nastavenou, zobrazí se při vstupu na tento formulář zpráva aplikace „Kontaktujte zákaznickou podporu pro nastavení domény Microsoft 365“.

Škola může mít registrované dvě domény. Doména může, ale nemusí být odlišná pro žáky a zaměstnance.

 

clip1809

 

Pokud se Vám při vstupu na formulář Provázání účtů s Microsoft 365 zobrazí chybové hlášení viz. obrázek, kontaktujte zákaznickou podporu. Pravděpodobně nedošlo k nastavení domény a parametrů aplikace na naší straně.

 

clip1810

Údaje evidované na formulář Provázání účtů s Microsoft 365

Název

Popis

Doména pro Microsoft 365

Název domény pro Microsoft 365. Škola může mít odlišné domény pro žáky a zaměstnance.

Uživatelé

Umožňuje volbu Žáci/studenti a Zaměstnanci, dle toho, které účty požadujeme provázat. Implicitně je hodnota nastavena na Žáci/studenti.

Příjmení

Příjmení uživatele

Jméno

Jméno uživatele

Účet Škola OnLine

Název účtu uživatele ve Škole OnLine. Platný formát e-mailu musí být ve formátu >X<@>X<.>X< (lze jej převzít např. z formuláři Žáci/studenti, záložky Osobní údaje, pole Osobní e-mail)

Účet Microsoft 365

Název účtu uživatele v Off

Doména u zadaného účtu musí být parametricky shodná  s doménou pro školu (na konci zadaného účtu musí být řetězec „@ <domena>“ nebo „<domena>“, kde <domena> bude nahrazena hodnotou  parametru. ice 365

 

Popis tlačítek na formuláři Provázání účtů s Microsoft 365

Název tlačítka

Popis funkčnosti

Uložit změny      

Stiskem tlačítka dojde k uložení nastavených účtů Microsoft 365 – zadání nových účtů/změna již zadaných účtů/výmaz existujících účtů Microsoft 365

clip1722

Filtr pro vyhledávání uživatele dle nastavených kritérií

clip1723

Nastavení parametrů pro export do Excelu

clip1724

Export do souboru xls